Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşlemleri

Cilt yaşlanması, ileri yaş, yer çekimi, güneş hasarı, genetik etkiler, sigara, alkol, stres, uykusuzluk gibi faktörlerle tetiklenebilir. Yaşlanmayı geciktirmek için değiştirilebilir faktörlerin ele alınması önemlidir. Ayrıca, yaş ve genetik gibi değiştirilemeyen faktörlere karşı ameliyatlı veya ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemleri kullanılabilir. Günümüzde, ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri popülerdir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Nedir ?

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Avantajları

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Yöntemleri

Uygulama Süreci ve Bölgeler

Kimler İçin Uygundur ?

Cildin Genç Kalması

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Fiyatları

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Nedir ?

Ameliyatsız yüz gençleştirme, cildi sıkılaştıran, pürüzsüzleştiren ve gençleştiren prosedürlerdir. Cerrahi alternatiflerine göre daha kolay ve ekonomik olan bu yöntemler, hastanın ihtiyaçlarına göre çeşitlilik gösterir.

Avantajları Nelerdir ?

Ekonomik olması

Kısa sürede uygulanması

Ağrısız ve acısız olması

Hızlı günlük yaşama dönüş

Genel anestezi gerektirmemesi

Düzenli tekrar gerektirmesi

Yöntemler Nelerdir ?

Botoks: Göz kenarı, kaş, alın ve burun kenarı kırışıklıklarında etkili.

Botoks uygulaması küçük enjektörlerle yapılan bir toksin uygulamasıdır.Botoks uygulamasında amaç mimik kaslarının çalışmasını azaltarak kırışıklıkların azaltılmasını sağlar.5-10 dakika gibi kısa bir sürede işlem tamamlanmakta olup etkisi 3 günden sonra görülmeye başlar ve 2.haftada tam sonuç alınır. Günümüzde bu işlemden hastaların en büyük çekincesi doğal olmayan görüntülerdir ancak unutulmamalıdır ki doğru uygulama ile doğallıktan uzaklaşılmadan da çizgiler ortadan kaldırılabilir.Ayrıca  botoks işlemine erken yaşta başlanırsa çizgiler oluşmadan müdahale edilmiş olduğu için uzun vadede  çok daha iyi sonuçlar alınır.

Dolgu: Kırışıklıkları doldurarak genç bir cilt sağlar. Yaşla birlikte cilt altı  ve yağ dokuda  da kayıp olduğu için hacim kaybı, sarkma ve kırışma meydana gelir. Dolgu uygulamaları ile kaybedilen hacmin yerine koyulması, özellikle de lifting noktalarına yapılan dolgu uygulamaları da ameliyatsız cilt gençleştirmede oldukça etkilidir. Elmacık dolgusu ve şakak dolgusu yüzün en önemli lifting dolgularıdır.

HIFU: Ultrason ile cilt altı dokularda kolajen üretimini artırır. Yüksek yoğunlukta odaklanmış ultrason dalgaların kullanılarak cildin her tabakasını uyaran ve 4.5mm derinliğe kadar inerek ciltte sıkılaşma sağlayan bir yöntemdir.Tek seans uygulama yapılır ve etkinlik 3.aydan sonra daha net görülmeye başlar.

Fotona ve diğer lazerler: Fotona fraksiyonel cilt yenileme ve 4 boyutlu yüz gençleştirme sağlar.Q switch lazerler ise öncelikli olarak leke tedavisinde kullanılmakla beraber cilt gençleştirmede de kullanılabilir.

İp Askılama: Cilt altına yerleştirilen iplerle sarkmaları düzeltir.

Mezoterapi: Cilt altına ince  iğnelerle vitamin, büyüme faktörü, peptid, aminoasitler, hyalüronik asitler gibi maddeler enjekte edilir. Farklı ürün içerikleri farklı isimlerle bilinri.Nem aşısı,somon DNA, lifting aşısı, gençlik aşısı,paris ışıltısı gibi isimlerden bunlardan bazılarıdır.Burda amaç cildin nem dengesinin sağlanması,ince kırışıklıkların tedavisi, kolajen sentezinin uzarılması ve cildin sıkılaşmasıdır.

PRP: Kanın platelet yönünden zengin kısmı cilde uygulanır.Kanın bu kısmında büyüme faktörleri yoğun olup kolajen sentezini uyarır .PRP işlemi de küçük iğnelerle cilde uygulanır eve kişinin kendi kanından elde edildiği için nerdeyse yan etki riski yoktur ve doğal yollarla cilt gençleşme sağlanmış olur.

Altın İğne (Scarlet x):  Cilde mikro iğnelerle radyofrekans enerjisi verilir.Özel tasarlanmış altın kaplama mikroiğneler altının yüksek iletkenliğinden faydalanarak radyofrenkans enerjisinin cilt altına kolayca ulaşmasını ve burada fibroblast dediğimiz kolajen üreten hücrelerin uyarılmasını sağlar.Kolajen sentezi arttıkça cilt sıkılaşır,gerginleşir ve sarkmalar düzelir.

BBL: Cilt yenileme ve gençleştirme sağlar.

Geniş spektrumlu bir ışık kaynağı olan BBL ciltte ışığın sağladığı ısıdan faydalanarak cilt gençleşmesinde ve sıkılaşmasında oldukça etkili yöntemlerdendir. Ağrısız, acısız , yan etki riski düşük yöntemlerden biridir.

Kimyasal Peeling: Ciltteki ölü tabakaları soyarak yeniler. TCA, glikolik asit gibi asit peelingler cildi soyarken yara iyileşmesi tetikler. Kolajen sentezinin arttırılması ve cildin kendini yenilemesini sağlar.

HydraFacial: Cilt bakımı cihazıdır. Cildi farklı aşamlarda temizlerken aynı zamanda peeling, nemlendirme, antioksidan uygulanması gibi yöntemlerle antiaging etkisi olan bir cilt bakımı sağlar.

Nasıl Yapılır ? Hangi Bölgelere Uygulanır ?

Çeşitli tekniklerle, yanak, çene, boyun, gıdı gibi bölgelere uygulanır. Hasta ihtiyaçlarına göre yöntem seçimi yapılır.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Kimlere Yapılır ?

18 yaş üzerindeki herkese uygulanabilir. Cilt yaşlanması, kırışıklık ve sarkmalardan şikayetçi olanlar için idealdir.

Cilt Nasıl Genç Kalır ?

Cildin genç kalması için sağlıklı yaşam tarzı, düzenli egzersiz, yeterli su tüketimi, sağlıklı beslenme, cilt bakımı ve uyku düzeni önemlidir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Fiyatları İstanbul 2024

Fiyatlar, işlem yapılacak dermatoloji kliniği, dermatoloji uzmanının bilgi ve deneyimine klinik lokasyonuna  göre değişkenlik gösterir.

Ameliyatsız yüz gençleştirme, cilt sağlığı ve estetiği için çeşitli, etkili ve konforlu seçenekler sunar.

Nazan Yılmaz İstanbul Dermatoloji uzmanı tarafından bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır.Teşhis tanı ve tedavi içermez.

Diğer Blog Yazıları

Dermatoloji ve cilt sağlığı hakkında güncel bilgilere, ipuçlarına ve makalelere ulaşabilirsiniz.

İletişim

İletişim sayfamız aracılığı ile bize kolayca ulaşabilirsiniz. Sorularınız, önerileriniz veya randevu talepleriniz için lütfen aşağıdaki formu doldurun.

Adres

Harbiye Mah. Abdi İpekçi Cad. No:55/3 Nişantaşı, Şişli/İstanbul

Haritada Göster

0 546 146 49 29

info@nazanyilmaz.com.tr

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cumartesi
09:00 - 19:00