Leke Güneş Maruziyeti

Leke güneş maruziyeti, gebelik, hormonal bozukluklar, ilaç kullanım (doğum kontrol hapları gibi ), yaralanma (sir ağdaya bağlı derinin soyulması gibi) nedenlerle ortaya çıkar.

Günümüzde dermatolojide tedavi seçenlerinin bu kadar artmasına rağmen leke tedavisi en zor cilt bozukluklarındandır. Bu nedenle öncelikli amaç lekenin oluşmasını önlemektir. Önlemek için  düzenli güneş koruyucu kullanımı, cilt bariyerini güçlendirecek düzenli bakımlar ve yaşam tarzı değişiklikleri (sigara kullanımını bırakmak) önemlidir. Özellikle hamilelikte veya güneş hassasiyeti yaratan bir ilaç kullanımı ya da cilt travması geçiren hastaların güneş koruyucu kullanımına özellikle daha çok dikkat etmesi gerekmedir.

Leke tedavisinde topikal tedaviler, lazer tedavileri, peeling tedavileri, mezoterapiler ve altıniğne tedavilerini uygulanmaktadır. Her hastada lekenin süresi, yaygınlığı, derinliği ve hastanın cilt tipine göre kişiye özgü tedavi protokolleri oluşturulmalıdır. Her tedavi her hastaya uygun değildir. Yanlış tedavi seçimi durumu daha da kötüleştirebilir.

Leke tedavisinin  en zor yanı ise lekelerin geçtikten sonra tekrarlama eğiliminde olması ve lekenin uzun süreli hatta  kronik bir cilt hastalığı olarak kabul edilmesidir .Bu nedenle sadece kliniklerde uygulanan bu işlemler değil hasta kendisi de evde cilt bakımına, güneş koruyucu kullanımına ve tedavinin devamlılığına özen göstermelidir.

Diğer Blog Yazıları

Dermatoloji ve cilt sağlığı hakkında güncel bilgilere, ipuçlarına ve makalelere ulaşabilirsiniz.

İletişim

İletişim sayfamız aracılığı ile bize kolayca ulaşabilirsiniz. Sorularınız, önerileriniz veya randevu talepleriniz için lütfen aşağıdaki formu doldurun.

Adres

Harbiye Mah. Abdi İpekçi Cad. No:55/3 Nişantaşı, Şişli/İstanbul

Haritada Göster

0 546 146 49 29

info@nazanyilmaz.com.tr

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cumartesi
09:00 - 19:00