Botoksun Zararları Nelerdir?

Botoks Clostridium Botulinum adlı bir bakteriden elde edilen bir toksin olup uzun yıllardır tıpta kullanılmaktadır. Aslında sadece kırışıklık tedavisinde değil, migren ağrıları, aşırı terleme tedavisi, spastik paralizi, rozasea tedavisi,diş sıkma tedavisi, diş eti gülümsemesi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Uygun dozlarda uygun lokalizasyonlar yapıldığı zaman ciddi bir yan etkisi yoktur.

Son  zamanlarda sıkça duyduğumuz botoks zehirlenmeleri piyasada kontrolsüzce satılan sahte botokslara bağlı oluşmaktadır. Sahte botokslara bağlı oluşan aşırı doz uygulamaları nedeniyle ne yazık ki botulismus dediğimiz ciddi zehirlenmeler ve  hatta yoğun bakımlara yatış görülmektedir. Botulinum toksin aşırı dozda kontrolsüz verildiği zaman hâlsizlik, baş ağrısı, gözlerde uyumsuzluk, çift görme, ağız kuruluğu, ishal ve kusmaya neden olur, kalp ritim bozuklukları ve solunum felcine yol açarak hastayı ölüme sürükleyebilir.

Bu tür komplikasyonlarda korunmak için önerimiz  FDA onayı olan botoksların uygulanması ve işlemin hekime yaptırılmasıdır. Tarafıma ulaşan hastalarımızda en sık gördüğüm problem daha önce kendine ne uygulandığını ve uygulayıcının doktor olup olmadığını bilmemeleri. Bu tür işlemleri yaptırırken öncelikle uygulayıcının kim olduğunu detaylı öğrenmeniz ek olrak da size ne uygulandığı, hangi marka uygulandığını sorgulamanız gerekmektedir.

Botoks uygulaması, doğru hekim ve doğru ürün ile nerdeyse zararı yok diyebileceğimiz kozmetik işlemlerden biridir.

Diğer Blog Yazıları

Dermatoloji ve cilt sağlığı hakkında güncel bilgilere, ipuçlarına ve makalelere ulaşabilirsiniz.

İletişim

İletişim sayfamız aracılığı ile bize kolayca ulaşabilirsiniz. Sorularınız, önerileriniz veya randevu talepleriniz için lütfen aşağıdaki formu doldurun.

Adres

Harbiye Mah. Abdi İpekçi Cad. No:55/3 Nişantaşı, Şişli/İstanbul

Haritada Göster

0 546 146 49 29

info@nazanyilmaz.com.tr

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cumartesi
09:00 - 19:00