Botoks

Botoks Sonrası Dikkate Edilmesi Gerekenler

Botoks işlemi sonrası aynı gün işlemi takiben en az 4-5 saat yatılmamalıdır. Bunun yanında çok fazla  öne eğilmemeli, alkol kullanmamalı, yüz yıkanmamalı ve botoks uygulanan alana masaj yapılmamalıdır. Yine aynı gün spor yapılmasını ,hamam, sauna, solaryum gibi sıcak ortamlarda bulunulmamasını öneriyoruz.

Aslında sıcak uygulamalar sadece aynı gün değil takip eden günlerde de önermiyoruz çünkü sıcak uygulamalar botulinum toksinin etkisini azaltmaktadır.

Botoks Etkisi Ne Zaman Başlar, Ne Kadar Sürer, Ne Sıklıkta Tekrarlanmalıdır?

Botoks işlemi nerdeyse lokal anestezi gerektirmeyen, küçük enjeksiyonlarla yapılan  10-15 dakikalık bir işlemdir. Gün içerisinde kişinin sosyal hayatını çok etkilemeyen bu işlemin etkisi işlem yapıldıktan 3-4 gün sonra başlar 2. haftada maksimum düzeye ulaşır. Bu nedenle işlem sonrası istenmeyen etkiler oluşursa rötuş dediğimiz küçük dozda ek uygulamaları 2. haftadan sonra yapmayı tercih ediyoruz. Bazen hastalarımız bize rötuş için daha geç başvurabiliyor. Burda da özellikle 1. ayı aşmamalarını şiddetle vurguluyoruz çünkü 1. aydan sonra yapılan ara uygulamalar toksine direnç kazanılmasına neden olabilir, bu da sonraki işlemlerde istenilen etkiye ulaşamamamıza neden oluyor.

Botoks etkisi 15. günde maksimuma çıkar yaklaşık 1.5-2 ay bu etki maksimumda devam ederken 2. aydan sonra etki yavaş yavaş azalmaya başlayarak 6. ayda genelde etki sonlanır. Tekrarlayan uygulamalarda zamanla bu süreler biraz uzayabilir.

Botoks uygulamasını 4-6 ayda bir uygulamayı tercih ediyoruz. Daha sık uygulamayı tercih etmiyoruz çünkü  sık yapılan uygulamalarda toksine direnç gelişebiliyor ve bu da yine bu da sonraki işlemlerde istenilen etkiye ulaşamamamıza neden oluyor.

Diğer Blog Yazıları

Dermatoloji ve cilt sağlığı hakkında güncel bilgilere, ipuçlarına ve makalelere ulaşabilirsiniz.

İletişim

İletişim sayfamız aracılığı ile bize kolayca ulaşabilirsiniz. Sorularınız, önerileriniz veya randevu talepleriniz için lütfen aşağıdaki formu doldurun.

Adres

Harbiye Mah. Abdi İpekçi Cad. No:55/3 Nişantaşı, Şişli/İstanbul

Haritada Göster

0 546 146 49 29

info@nazanyilmaz.com.tr

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cumartesi
09:00 - 19:00